Αγγλική Έκδοση / Εργαστήριο Ασυρμάτων Δικτύων και Πολυμεσικών Επικοινωνιών / Τμήμα Πληροφορικής / Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


Γεώργιος Ξυλωμένος - Home PageΠροσωπικά Στοιχεία

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Πατησίων 76, Αθήνα 104 34, Ελλάδα

Διεύθυνση E-mail: xgeorge AT aueb.gr

Αριθμός Τηλεφώνου: +30 2108203115


Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα κινούνται στο χώρο της σχεδίασης και υλοποίησης δικτύων υπολογιστών και λειτουργικών συστημάτων. Αναλυτικά, τα ενδιαφέροντα μου περιλαμβάνουν τη σχεδίαση του Διαδικτύου του Μέλλοντος, την παροχή υπηρεσιών εγγυημένης ποιότητας, την υποστήριξη για διαφοροποιημένες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες, τα πρωτόκολλα επικοινωνίας για ασύρματα και κινητά δίκτυα, τα πρωτόκολλα ομαδικής και πολυμεσικής επικοινωνίας για ετερογενή δίκτυα, τη μοντελοποίηση και αποτίμηση απόδοσης δικτύων υπολογιστών και λειτουργικών συστημάτων.


Εκπαίδευση

Έλαβα το πτυχίο Πληροφορικής (ειδίκευση Επιστήμης Υπολογιστών) τον Ιούλιο του 1993 από το Τμήμα Πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και τα πτυχία M.S., C.Phil. και Ph.D. το Μάρτιο του 1996, το Δεκέμβριο του 1997 και τον Ιούλιο του 1999, αντίστοιχα, από το Τμήμα Επιστήμης και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της California, Σαν Ντιέγκο (UCSD).


Επαγγελματική Εμπειρία

Διδασκαλία

Αυτή τη στιγμή είμαι Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του ΟΠΑ, όπου διδάσκω διάφορα μαθήματα. Στο παρελθόν, έχω εργαστεί σαν προπτυχιακός βοηθός διδάσκων στο ΟΠΑ, σαν μεταπτυχιακός βοηθός διδάσκων στο UCSD, σαν καθηγητής σε σεμινάρια πληροφορικής στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και στο Πολεμικό Ναυτικό και σαν Λέκτορας (Π.Δ. 407/80) στο ΟΠΑ.

Έρευνα

Αυτή τη στιγμή είμαι μέλος Δ.Ε.Π. στο Τμήμα Πληροφορικής του ΟΠΑ, όπου ανήκω στο Εργαστήριο Ασυρμάτων Δικτύων και Πολυμεσικών Επικοινωνιών . Στο παρελθόν, έχω εργαστεί σαν επισκέπτης ερευνητής στο University College London (με τον Γ. Παύλου και τον Ι. Ψαρρά) και στο ΟΠΑ (με τον Ε.Α. Γιακουμάκη), σαν μεταπτυχιακός βοηθός ερευνητής στο UCSD (με τον Γ.Κ. Πολύζο) και σαν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ΟΠΑ (με τον Γ.Κ. Πολύζο).

Παραγωγή

Στο παρελθόν, έχω εργαστεί σαν μεταφραστής βιβλίων πληροφορικής για τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, σαν διαχειριστής συστημάτων και δικτύων στο Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών στο UCSD, σαν εμπειρογνώμονας στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, σαν σύμβουλος σε θέματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στην εταιρεία Qualco και σαν εμπειρογνώμονας στην Κοινωνία της Πληροφορίας.


Επιστημονικές Δημοσιεύσεις και Πρόσθετες Πληροφορίες

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε το Βιογραφικό Σημείωμα (PDF). Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με δημοσιεύσεις μπορείτε να δείτε την Αναλυτική Λίστα Δημοσιεύσεων (PDF), από όπου υπάρχουν σύνδεσμοι σε όλες μου τις δημοσιεύσεις σε ηλεκτρονική μορφή, ή τη σελίδα μου στο Google Scholar.


Λογισμικό και Τεκμηρίωση

Σε συνεργασία με τον Γ.Κ. Πολύζο έχει δημιουργηθεί μία σελίδα για να διευκολυνθεί η διανομή της διαθέσιμης τεκμηρίωσης για το βιβλίο Τεχνολογία Πολυμέσων και Πολυμεσικές Επικοινωνίες, Αθήνα 2009, Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Σε συνεργασία με τους Ι.Κ. Κάβουρα, Ι.Ζ. Μήλη και Α.Α. Ρουκουνάκη έχει δημιουργηθεί μία σελίδα για να διευκολυνθεί η διανομή του λογισμικού και της διαθέσιμης τεκμηρίωσης για το βιβλίο Κατανεμημένα Συστήματα με Java, Συστήματα Υπολογιστών - Τόμος ΙΙΙ, 3η Έκδοση, Αθήνα 2011, Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Σε συνεργασία με τον Ι.Κ. Κάβουρα έχω δημιουργήσει επίσης σελίδες με το βοηθητικό υλικό για τα βιβλία του Οργάνωση Συστημάτων Υπολογιστών, Συστήματα Υπολογιστών - Τόμος Ι, 7η Έκδοση, Αθήνα 2007, Εκδόσεις Κλειδάριθμος και Λειτουργικά Συστήματα, Συστήματα Υπολογιστών - Τόμος ΙΙ, 7η Έκδοση, Αθήνα 2009, Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Τέλος, έχω δημιουργήσει ορισμένες σελίδες για να διευκολυνθεί η διανομή του λογισμικού και της διαθέσιμης τεκμηρίωσης για τον Προσομοιωτή Πολλαπλών Υπηρεσιών Επιπέδου Γραμμής που αποτελεί μέρος της Διδακτορικής μου διατριβής και για τον Προσομοιωτή Λειτουργικών Συστημάτων που αποτελεί μέρος της Πτυχιακής μου εργασίας.


Αγγλική Έκδοση / Εργαστήριο Ασυρμάτων Δικτύων και Πολυμεσικών Επικοινωνιών / Τμήμα Πληροφορικής / Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Γεώργιος Ξυλωμένος: Home Page